Activitate ca membru în delegația OSCE

AP OSCE acționează pentru a asigura cooperarea, transparența și consolidarea încrederii dintre state și mă bucur că pot avea un rol în cadrul acesteia prin intermediul delegației Parlamentului României. 

În prezent, pe agenda organizației se regăsesc teme cum ar fi:

   • Soluţionarea conflictelor îngheţate din spaţiul ex-sovietic
   • Combatarea traficului de persoane
   • Încurajarea dialogului pentru  prevenirea polarizării societății și promovarii ideologiei extremiste, inclusiv în sfera comunicării digitale
   • Contracararea utilizării Internetului și a tehnologiilor emergente pentru recrutarea, finanțarea și planificarea activităților teroriste 

Până acum, cel mai important seminar la care am participat în această calitate a fost cel de Protecție Umanitară și Drepturile Omului în zonele de conflict, unde am luat cuvântul pe teme care țin de siguranța cetățenilor din zone cu conflicte înghețate.

 

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode