Am început activitatea în plen cu votul pentru învestirea Guvernului și primele măsuri din programul de guvernare asumat de USR PLUS.

Fac parte din Comisia de Educație din cadrul Camerei Deputaților, unde, înainte de a ajunge în plenul camerei, propunerile de legi sunt dezbătute și votate de către membrii comisiei de specialitate.

Calitatea legilor din România suferă din cauza lipsei normelor de implementare bine gândite. Dezbaterea publică este cel mai puternic instrument de optimizare a unor inițiative legislative, pentru a fi adaptate nevoilor celor pe care-i vizează în mod direct și pentru ca ele sa aducă beneficii în mod real.

Orice proiect de lege propun sau votez trebuie să îmbunătățească și viața cetățenilor din județul Brașov. Pentru asta, cunoașterea realităților din județ este crucială.

În afara activității din plen și a comisiilor, cabinetul parlamentar asigură calitatea propunerilor legislative, relația cu Guvernul și bineînțeles, relația cu cetățenii.

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa este o instituție dedicată dialogului și cooperării între statele membre, pe teme diverse ce țin de securitatea regională, siguranța cetățenilor, dezvoltarea și promovarea unor mecanisme pentru prevenirea și soluționarea conflictelor, sprijinirea consolidării instituțiilor democratice în statele membre, precum și dezvoltarea relațiilor de cooperare între state.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode