Activitate cabinet

Pe parcursul primilor 3 ani de mandat am avut 205 inițiative co-inițiate alături de colegii mei, dintre care 31 au fost promulgate și sunt legi în vigoare.

Am depus 17 moțiuni și 4 proiecte de hotărâre și am atacat la Curtea Constituțională 42 de inițiative legislative care aveau lacune din punct de vedere constituțional, dar care au fost validate prin vot de coaliția toxică PNL-PSD.
Din perspectiva controlului parlamentar, am trimis 44 de întrebări și interpelări către Guvern, cu scopul de a lămuri și rezolva problemele cetățenilor.

Am organizat numeroase vizite, şapte numai în ultimul an, prin care am înlesnit accesul în Parlament oamenilor care au răspuns invitației noastre de a lua, la faţa locului, pulsul instituţiei. Am vrut să arătăm cum funcționează Parlamentul și am avut discuții constructive, directe și impresionante cu tineri brașoveni, oameni interesați din județ, elevi din țară și străinătate, persoane cu dizabilități.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode