Activitate în Comisia pentru învățământ

Încă de la începutul mandatului, sunt membru al Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, responsabilă cu elaborarea, dezbaterea și adoptarea legilor și a altor acte normative în domeniul educației și formării profesionale.

În Comisia pentru învățământ am dezbătut și evaluat propunerile legislative primite, am susținut proiectele USR în domeniul educației, iar în 2023 am elaborat și susținut amendamentele noastre la proiectele noilor Legi ale educației, alături de colegii parlamentari din Comisiile pentru Invatamant ale celor doua camere. Alaturi de ei am depus astfel 180 amendamente la legea învățământului preuniversitar și 70 amendamente la legea învățământului superior.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode