Activitate în județul Brașov

Proiecte adaptate realității din județ

Proiectele pe care le dezbatem în Parlament trebuie să reflecte nevoile oamenilor din județul Brașov, astfel că, în completarea dezbaterilor din Comisia de Educație pe care le-am avut în primele 3 luni, am avut întâlniri cu directori de școli din județul Brașov pentru a identifica problemele cu care se confruntă.

Am fost primiți cu drag și am avut discuții productive cu directori de școli din Victoria, Făgăraș, Codlea, Râșnov, Rupea, Bunești, Măieruș, Ucea, Săcele și Bod și cu profesori din Brașov.

Pentru alinierea legilor naționale la hotărârile de la nivel județean, am participat la o dezbatere organizată de consilierii județeni Brașov alături de ONG-urile din domeniul educației pe probleme specifice ale județului Brașov din domeniul educației: abandonul școlar, transportul din mediul rural, masa caldă la școală.

Exportăm idei bune

Aplecarea noastră nu trebuie să fie doar înspre probleme, ci și înspre soluții. Am participat la o întâlnire cu primarul din Bod care prin exemplul proiectului de campus comunitar din Bod ne-a demonstrat că, nu mai departe de județul nostru, se pot face lucruri gândite bine pentru comunitate. Ideile bune nu trebuie să rămână doar ale noastre – astfel de măsuri bune, implementate la nivel local, ar trebui împărtășite și oferite ca exemplu, la nivel național.

 

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode