Activitate recurentă a cabinetului parlamentar

Calitatea legilor

În primele săptămâni am avut, împreună cu echipa cabinetului parlamentar, mai multe ședințe consecutive de training pe procedură legislativă și platforme juridice – susținute de grupul parlamentar USR PLUS și Consiliul Legislativ, proces foarte important pentru a ne asigura că propunerile noastre trec o singură dată prin fluxul legislativ până la vot. 

Monitorizarea activității Guvernului

Avem întâlniri formale cu membrii Guvernului pentru a monitoriza activitatea lor și impactul măsurilor lor asupra cetățenilor. Ministerele din portofoliul USR PLUS sunt cel al Investitiilor și Fondurilor Europene, Ministerul Economiei, al Sănătății, Ministerul Transporturilor, precum și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii.

Am monitorizat de-asemenea sumele alocate din bugetul statului pe 2021 pentru diverse proiecte desfășurate în județul Brașov.

Relația cu societatea civilă – Pentru parlamentari care au început implicarea civică în ONG-uri nu e nimic mai frumos decât să știe că acum pot ajuta oameni care vor să facă bine. De aceea, avem întâlniri recurente cu ONG-uri din județul Brașov și din domeniul Educației. 

Deschiderea audiențelor online. 

Începând cu 9 aprilie deschidem audiențele online – puteți să solicitați o programare aici: https://andreimiftode.ro/contact

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode