Luări de cuvânt

În cele 70 de minute în care am vorbit de la tribuna Camerei Deputaților, pe lângă declarații politice, am argumentat poziționarea, alegerile si voturile exprimate de USR în domeniul educației. Suntem în opoziție și mă lupt constant pentru decență și integritate în acest domeniu, tratat cu atâta superficialitate de coaliția toxică PSD-PNL, ce frânează dezvoltarea României prin incompetență și servilism politic.

Am susținut 16 declarații politice în care am expus situații inacceptabile pentru o țară europeană în domeniul drepturilor copiilor, tinerilor și femeilor sau vicii în regulamentul Camerei. Unele dintre aceste declarații au fost urmate de propuneri legislative, de înființarea unei subcomisii a Drepturilor Copilului și de o schimbare de regulament ce privește funcționarea comisiilor Camerei Deputaților.

În contextul diplomației parlamentare, am susținut puncte de vedere legate în special de conflictul din Ucraina, în toate reuniunile internaționale ale AP OSCE la care am participat în 2022.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode