Dubariu Diana-Francesca

Referent

 

Perioada de colaborare:
Decembrie 2021

Dubariu Diana-Francesca este în prezent studentă atât la Facultatea de Drept, cât și Facultatea de Studii Europene, secția Relații Internaționale și Studii Europene – linia engleză, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Parcursul ei de până acum a fost marcat de înclinația spre studiu, dar și de implicarea civică. În liceu, Diana a fost olimpică națională la filosofie, dar și la limba și literatura română. De asemenea, a activat ca președinte a câtorva asociații de voluntariat. După o experiență academică de doi ani la Viena, a decis să se întoarcă în România pentru a-și putea aduce contribuția în societatea românească. De atunci, îmbină sfera dreptului cu aplicarea multidisciplinară a acestuia, în domenii care afectează viața socio-politică. Ariile ei de interes le reprezintă cercetarea relațiilor internaționale, a instituțiilor Uniunii Europene și impactul lor în statele membre, precum și dreptul internațional și european. Ca parte a unor asociații studențești, a reușit să se implic în activitatea extra-curriculară a mediului universitar, organizând conferințe și evenimente academice.

Dorința Dianei rămâne ca parcursul ei academic, să îi poată oferi contextul necesar pentru a contribui la soluționarea unor aspecte sociale și administrative din cadrul societății românești. Diana vorbește fluent engleza și germana.

Aici mai multe detalii despre mine: 

CURRICULUM VITAE

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode