Elena Constantin

Consilier parlamentar

Perioada de colaborare:
Aprilie 2022 – prezent

Ultimii 4 ani 

Am fost consilier la Camera Deputaților alături de echipa USR pentru mediu pentru o perioadă de 2 ani și jumătate, experiență care m-a învățat importanța echilibrului, a responsabilității în elaborarea politicilor publice și a planificării pe termen lung. Pasul pe care l-am făcut spre Parlament a fost unul firesc, ca absolventă de licență și master în științe politice și politicile egalității de șanse, stagiară la mai multe instituții publice, stagiară Erasmus și voluntară în zona neguvernamentală în domenii precum educația și participarea civică. În anul 2020 am absolvit și un master în resurse umane.

Următorii 4 ani 

Îmi doresc să mișcăm măcar puțin lucrurile în sensul creșterii echității în sistemul de educație și în sistemul de servicii sociale. Încă din primii ani ai facultății, am înțeles că în conceperea politicilor publice este nevoie, în primul rând, de o fundamentare de calitate și înțelegere a problemei, de o abordare integratoare și de implicarea tuturor actorilor în luarea deciziei. Astfel, mi-am propus să tratez cu foarte mare seriozitate, responsabilitate și într-o manieră echilibrată rolul pe care îl am în Senat în analiza inițiativelor legislative, în conceperea unora noi, precum și în colaborarea cu ministerele și societatea civilă.

CURRICULUM VITAE

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode