Primul an în Parlament

Lucrurile se schimbă zi de zi în jurul nostru, iar peisajul de acum este complet diferit de cel în care ne-am început anul. Indiferent de dificultăți și de contextul poate prea volatil în care ne aflăm acum, îmi propun stabilitate cel puțin în ariile de bază, cum este raportarea activității.
Raportul primului meu an de activitate este disponibil aici: www.andreimiftode.ro/primulan
Acolo detaliez succint activitatea din #PrimulAn de mandat, explic fiecare din inițiativele majore la care am fost părtaș, precum și modul de folosire a resurselor financiare.
> Încrederea începe de la temelia solidă a faptului că orice român poate vedea transparent care sunt investițiile în echipa cabinetului și în cabinet.
> Responsabilitatea pornește, și ea, de la lucrurile absolut normale, dar care nu sunt, din pacate, și firești în Parlament. Mai exact, o prezență de 100% la sesiunile de vot ale Camerei Deputaților și cel mai mare număr de voturi dintre deputații USR PLUS.
> Implicarea înseamnă că mă număr printre iniţiatorii sau cosemnatarii peste 50 de inițiative legislative, dintre care 7 au devenit deja legi în vigoare, şi două Proiecte de Hotărâre a Camerei Deputaţilor.
Am tras deja linie peste activitatea primului an și sper să ținem aproape în următorii, mai ales că nu vom mai fi reținuți de la întâlniri față în față odată ce situația epidemiologică ne dă în sfarsit libertatea de a interacționa direct și neîngrădit. Sunt în continuare motivat și hotărât să mă ridic la nivelul încrederii și responsabilității cu care m-ați onorat.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode