În primii trei ani de mandat, am înregistrat o prezență la vot de 96.7%, a treia cea mai mare dintre cei 330 de deputați.

Încă de la începutul mandatului, sunt membru al Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, responsabilă cu elaborarea, dezbaterea și adoptarea legilor și a altor acte normative în domeniul educației și formării profesionale.

Priorităţile acestui mandat sunt educaţia şi protecţia drepturilor copiilor, astfel că dezbaterile și întâlnirile pe care le-am avut, în primii doi ani, s-au concentrat pe aceste teme.

Pentru a contribui la elaborarea de politici publice eficiente și la soluționarea problemelor comunității brașovene, mi-am propus, pe parcursul mandatului, să fiu prezent în cât mai multe localități și școli din județ.

În cele 50 de luări de cuvânt, totalizând 109 minute în care am vorbit de la tribuna Camerei Deputaților, pe lângă declarații politice, am argumentat poziționarea, alegerile si voturile exprimate de USR în domeniul educației.

Transparența, responsabilitatea și integritatea sunt trei dintre valorile după care mă ghidez și le consider fundamentul unui mod sănătos de a face politică.

Pe parcursul primilor ani de mandat am avut 205 inițiative co-inițiate alături de colegii mei, dintre care 31 au fost promulgate și sunt legi în vigoare.

Avem urgentă nevoie de un nou mod de a face politică, de responsabilitate, integritate, depolitizare și de profesionalism în toate instituțiile. Trebuie să le oferim noilor generații un sistem educațional performant, actualizat, care să le dea șansa de a-și împlini potențialul, indiferent de mediul din care provin.
Andrei Miftode